Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، محمد کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد مذاکرات احیای برجام گفت: سیاست نظام این است که تیم مذاکره کننده،  برخواسته های به حق ملت ایران مقتدرانه پافشاری کند. 

وی افزود: به هیچ عنوان نمی توان قبول کرد سپاه که حافظ دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران است و در کنار ارتش و نیروی انتظامی برای تامین امنیت کشور تلاش می کنند، تحریم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه تحریم ها باید کاملا برداشته شود، گفت: اگر آمریکایی ها بخواهند تحریم ها را به صورت موردی بردارند به تعهداتشان عمل نکرده‌اند، بنابراین به خاطر این موضوع مسائلی را مطرح می کنند در صورتی که اصلا چنین چیزی صحیح نیست.

وی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره سپاه تاکید کرد: این مسائل حرفهای بی ربط است و چون می خواهند سپاه را به گونه‌ای در بین مردم جلوه دهند که مانع از توافق است چنین مطالبی را مطرح می کنند و هیچ کدام از این ادعاهای آمریکا صحت ندارد.

کوثری با اشاره به سخنان رئیس جمهور آمریکا در باره اینکه سپاه مانع از رسیدن به توافق است، گفت: این مسائل بهانه آمریکایی هاست، حضرت امام چندین سال پیش فرمودند آمریکا شیطان بزرگ است؛ زمانی که این حرف زده شد برجامی هم  وجود نداشت پس چرا حضرت امام از چنین تعبیری استفاده کردند؟ معمار کبیر انقلاب، مردم آمریکا را شیطان بزرگ نخواندند بلکه سیاستمداران آنها را با چنین صفتی خطاب کردند و در رأس سیاستمداران آمریکایی هم رئیس جمهورشان است، هر رئیس جمهوری در آمریکا روی کار بیاید نقش شیطان را بازی می کند.

نماینده مردم تهران ادامه داد: بایدن هم یکی از روسای جمهور آمریکا و آلت دست کارتل های بزرگ دنیاست، بنابراین به راحتی دروغ می گوید به همین دلیل مطالبی که تحت این عنوان مطرح می کنند دروغ است. آمریکایی ها با ابزار رسانه تلاش می‌کنند مطالب خلاف واقعشان را به مخاطبین القا کنند.

کوثری گفت: مردم در چهل سال گذشته متوجه دروغ های این ها شده اند ولی با این حال کارِ شیطان دروغگویی و اختلاف افکنی است؛ انگلیس ها از ۲۰۰ سال قبل می گفتند اختلاف بیانداز و حکومت کن، در همه کشورها این کار را انجام می دهند از جمله کشورهایی مثل ایران که دارای استقلالی ستودنی است.

وی با بیان اینکه آمریکا تضمین ندادنش را به واسطه اتهاماتی که به سپاه می زند، پنهان می‌کند، تصریح کرد: ما میگوئیم اولاً باید تضمین دائمی داده شود ثانیاً اگر تضمین دائمی داده نمی شود حداقل برای دولت بایدن که دو سال تا انتهای آن مانده است باید تضمینی بدهند اما زیر بار این تعهدات نمی روند چرا که خودشان را هنوز ابرقدرت می دانند.

نماینده مردم تهران تشریح کرد: دوران ابرقدرتی آمریکا تمام شده است چرا که حتی توان حمایت از کشورهای حامی خودشان را هم ندارند، همه شاهد بودیم که در ماجرای اوکراین آمریکایی‌ها به چه شکلی با متحداشان برخورد کردند، تنها زمانی که تحت فشار قرار گرفتند حاضر شدند قدری کمک تسلیحاتی به اوکراین کنند.

کوثری با اشاره به خروج آمریکا از برجام، گفت: بلافاصله پس از توافق برجام از فردو بازدید کردیم؛ دولت یازدهم خیلی سریع تعداد زیادی از سانتریفیوژها را جمع آوری کرد. این مسائل در تعهدات ما در برجام بود اما بعد از آن که ترامپ با قلدری از برجام خارج شد با پررویی مدعی می‌شوند ایران عامل اختلال در برجام بوده است در حالی که آمریکا از برجام خارج شده است و در عین پای‌بندی به تعهداتش، باید پاسخگو باشد.

وی با اشاره به اهمیت گرفتن تضمین از آمریکایی ها، گفت: خیلی صبر کردیم تا آمریکایی ها به تعهداتشان عمل کنند ولی نه تنها هیچ اقدامی انجام ندادند بلکه با قلدری از توافق خارج شدند.

کوثری تصریح کرد: آمریکایی ها می خواهند به برجام برگردند ولی هیچ تعهد و تضمینی نمی خواهند بدهند ما می‌گوئیم ما تخلف نکرده‌ایم، این شما بودید که تعهداتان را زیر پا گذاشته‌اید به همین دلیل باید تعهد بدهید.

کد خبر 691327 منبع: فارس برچسب‌ها هسته‌ای - برجام ایران و آمریکا هسته‌ای - مذاکرات سردار محمد کوثری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام ایران و آمریکا هسته ای مذاکرات سردار محمد کوثری نماینده مردم تهران آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۸۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • توجه به استان تهران در نگاه متوازن دولت
  • رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه