Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-02@06:59:09 GMT

عمل هیپوسپادیاس چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۲۱۲۴

عمل هیپوسپادیاس چیست؟

صدای ایران-بیشتر پسرها با آلتی طبیعی متولد می‌شوند که به خوبی هم کار می‌کند اما برخی پسرها با بیماری رایجی متولد می‌شوند که به آن هیپوسپادیاس می‌گویند. آلت تناسلی کسی که به این بیماری مبتلا می‌شود هم به خوبی کار نمی‌کند و هم شکل طبیعی ندارد.

 

درحالت معمول و شرایط طبیعی، سوراخ آلت تناسلی باید روی نوک آن قرار داشته باشد؛ ولی در افراد مبتلا به هیپوسپادیاس، سوراخ آلت روی نوک آن قرار ندارد و این سوراخ جایی در راستای تحتانی طول آلت تناسلی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در بیشتر مبتلایان به هیپوسپادیاس، این سوراخ جایی نزدیک به انتهای آلت قرار دارد (دور از میانه). با این وجود، احتمال اینکه سوراخ آلت جایی در میان محور آلت تا قاعده آلت تناسلی یا حتی در کیسه بیضه ایجاد شده باشد (نزدیک به میانه) نیز وجود دارد. البته اغلب پسران مبتلا به این بیماری، به هیپوسپادیاس دور از میانه دچار می‌شوند.

آلت تناسلی 15 درصد بیماران هیپوسپادیاس، کمی به سمت پایین متمایل شده است؛ که در این حالت فرد به بیماری دیگری به نام پیرونی یا کجی آلت تناسلی نیز مبتلا می‌باشد. اگر سوراخ مجرا در سمت پایین محور آلت تناسلی تشکیل شده باشد؛ نیمی از افراد با این مشخصات، دچار کجی آلت تناسلی می‌شوند.

هیپوسپادیاس غالباً در همان بدو تولد تشخیص داده می‌شود. در این بیماری نه تنها سوراخ آلت تناسلی در جای درستی قرار ندارد بلکه معمولا قسمت زیرین پوست ختنه‌گاه هم به طور کامل شکل نگرفته است.

درنتیجه کلاهک پشتی به حالتی قرار می‌گیرد که آلت تناسلی در معرض دید قرار گیرد. این حالت پوست ختنه‌‎گاه باعث جلب توجه می‌شود. البته سوراخ آلت تناسلی برخی از نوزادان در جای درست قرار گرفته است اما پوست ختنه‌گاه ظاهری غیرطبیعی دارد. پوست ختنه‌گاه برخی دیگر از نوزادان سوراخ آلت تناسلی غیرطبیعی را پنهان می‌کند.



علت هیپوسپادیاس چیست؟


مراحل اصلی شکل‌گیری آلت تناسلی نوزاد بین هفته‌های ۹ تا ۱۲ بارداری ایجاد می‌شود. در طی این زمان هورمون‌های مردانه به بدن فرمان میدهند که مجرای ادرار و پوست ختنه‌گاه را تشکیل دهد. احتمالا هیپوسپادیاس به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد می‌شود.


درمان هیپوسپادیاس

 

درمان بیماری هیپوسپادیاس با جراحی امکان پذیر است. هدف از جراحی هیپوسپادیاس؛ کمک به شکل‌گیری طبیعی و صاف شدن آلت تناسلی است که نزدیک به نوک مجرای ادراری قرار داشته باشد.

مراحل جراحی هیپوسپادیاس


صاف کردن محور آلت تناسلی


تشکیل سوراخ در سر آلت تناسلی


تشکیل مجرای ادراری


ختنه یا بازسازی پوست ختنه ‌‎گاه

علت و درمان هیپوسپادیاس


عمل جراحی ترمیم هیپوسپادیاس معمولا بین ۹۰ دقیقه تا ۳ ساعت طول می‌کشد. در برخی موارد ترمیم در چند مرحله انجام می‌شود. غالباً عمل جراحی افرادی که سوراخ آلت تناسلی در آنها نزدیک میانه محور این عضو تشکیل شده است و دچار کجی آلت تناسلی شدید هستند؛ در چند مرحله انجام می‌شود؛ و به طور معمول متخصص اورولوژی قبل از ترمیم مجرای ادراری، آلت تناسلی را صاف می‌کند.

 

از هر ۱۰۰ پسر مبتلا به هیپوسپادیاس، آلت تناسلی ۱۵ نفر از آن‌ها به سمت پایین متمایل شده است. اگر میزان این انحنا شدید شود؛ ممکن است فرد در بزرگسالی نعوظ خوبی نداشته باشد.


ممکن است سوراخ مجرا در ناحیه تقریبا طبیعی قرار داشته باشد ولی معمولا آلت تناسلی دچار بدشکلی می‌شود. بعضی از سوراخ‌ها بزرگ‌تر بوده و برخی دیگر کوچک‌تر هستند. پوست بسیاری از این آلت‌ها روی دهانه مجرا را گرفته است.


این گونه ناهنجاری‌ها می‌توانند بر جریان ادرار تاثیر بگذارند. جریان ادرار برخی از پسران به سمت پایین یا کناره‌ها پاشیده می‌شود. بسیاری از آن‌ها باید برای دفع ادرار خود بنشینند. این گونه تخلیه می‌تواند منجر به احساس ناراحتی و تحریک در بافت‌های اطراف شود. آلت تناسلی کارکرد خود را دارد اما این مشکلات باعث احساس شرم در فرد خواهند شد.


در صورتی که پوست ختنه‌گاهی که کامل تشکیل نشده؛ ترمیم نشود، ظاهر نابهنجاری ایجاد خواهد شد. این موضوع می‌تواند باعث جلب توجه به این بیماری شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که هیپوسپادیاس درمان‌نشده منجر به کاهش عزت نفس این پسرها می‌شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: پوست ختنه گاه مجرای ادرار سمت پایین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۲۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری

رودخانه دز به زلالی شهرت فراوان دارد و کیفیت آب این رودخانه به حدی است که جزء بهترین آب‌ها ازنظر املاح به‌شمار می‌آید.

رودخانه دز بخشی از حوضه کارون به شمار می‌رود که آب آشامیدنی شهرستان دزفول و برخی از شهر‌های جنوبی خوزستان را تأمین می‌کند و علاوه‌بر این به واسطه داشتن بستری از قلوه‌سنگ رودی زلال و بدون گل‌ولای است که به‌همین خاطر بوستان‌ها و تفرج‌گاه‌های بسیاری در اطراف این رود که از وسط دزفول می‌گذرد به‌وجودآمده است و در روز‌های مختلف سال پذیرای شهروندان و میهمانان زیادی است.

همچنین کشاورزی منطقه و دامداری نیز وابسته به آب رودخانه دز هستند و سلامت این آب بر سلامت محصولات کشاورزی و دامی بسیار مؤثر است.

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری به رودخانه دز

آنچه که تاکنون گفته شد بخشی از تاثیرات رودخانه دز در زندگی مردم شهرستان دزفول و سایر افراد جامعه بود، اما تمامی کاربرد‌های این رود تاثیر مستقیمی بر سلامت افرادی دارد که بصورت مستقیم و یا غیرمستقیم از آن بهره می‌برند؛ پس اعلام خبری مبنی بر ورود ۶۰ درصد فاضلاب خام شهری به این رودخانه شوکه کننده و تلخ است!.

نوری پور رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز گفته است: حفاظت از رودخانه دز به عنوان شاهرگ حیاتی و اقتصادی استان می‌بایستی به صورت مستمر صورت پذیرد و هر گونه غفلتی در این زمینه پیامد‌های زیست محیطی و اجتماعی ناگواری برای بهره‌مندان بدنبال دارد.

وی در خصوص آخرین وضعیت اتصال فاضلاب تیپ ۲۹۲ زرهی ارتش به شبکه فاضلاب شهری نیز می‌گوید: علی رغم برخی اقدامات صورت گرفته توسط پادگان ارتش و اداره آبفای شهرستان متاسفانه کماکان این فاضلاب به رودخانه دز جاری بوده و با توجه به مصوبات اخیر کارگروه مذکور ضرورت اجرای هر چه سریعتر تعهدات و وظایف قانونی توسط آن اداره و رفع معضل موجود مورد تاکید قرار گرفت.

نوری همچنین مجددا به وظیفه قانونی اداره آب و فاضلاب در انجام مطالعه و اجرای طرح‌های ایجاد و توسعه تاسیسات مربوط به جمع آوری، انتقال، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب پرداخت و افزود: قریب به ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول از جمله زیبا شهر، بخش‌هایی از کوی حافظ، فاضلاب خروجی جنب پارک مهرگان و نیز گاو میش آباد غربی و شرقی همچنان به صورت خام به رودخانه دز وارد می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، نگرانی دوست داران محیط زیست را به دنبال داشته است.

تهدید سلامت شهروندان

خانم عزیزی که عصر یکی از همین روز‌های بهاری در بوستان ساحلی پارک رعنا دزفول همراه با خانواده‌اش در کنار رودخانه مشغول تفریح بود، گفت: یکی از تفریحات ما مردم دزفول و حتی مسافران این شهر در ایام تابستان شنا کردن در آب رودخانه است که اگر این حجم از فاضلاب وارد رودخانه می‌شود قطعا سلامت مردم به طور جدی تهدید می‌شود.

او ادامه می‌دهد: پسر من الان در آب همین رودخانه مشغول شنا کردن است و حداقل آسیبی که می‌تواند به او وارد شود، ابتلا به بیماری‌های پوستی است و این موضوع برای من نگران کننده است.

آقای طحان که در کنار رودخانه ایستاده است و مشغول ماهیگیری است نیز در خصوص این موضوع می‌گوید: چند سالی است که بازنشسته شده‌ام و اکثر اوقات مشغول ماهیگیری و فروش آنها به دوستان و آشنایان هستم؛ این ماهی‌ها در آب رودخانه‌ای پرورش یافته‌اند که گفته شده بیش از نیمی از فاضلاب شهری درون آن ریخته می‌شود.

او می‌گوید: مردم از ماهی که در این رودخانه پرورش یافته‌اند و محصولات کشاورزی که از آب رودخانه دز تولید می‌شوند تغذیه می‌کنند. در روستا‌های پایین‌تر مردم به پرورش گاومیش و تولید محصولات لبنی مشغول هستند که در بازار شهر و کشور توزیع می‌شود؛ این دام‌ها از آب رودخانه دز تغذیه می‌شوند.

آقای حکمت که چند قدم آن طرف‌تر شنونده گفت‌گوی ما بود، به این بحث وارد شد و گفت: در کنار این موضوعاتی که گفته شد از همه مهم‌تر آب شرب شهرستان و دیگر شهر‌های استان است که از آب رودخانه دز تامین می‌شود.

او ادامه می‌دهد: مسئله ورود فاضلاب به رودخانه دز سال‌هاست مطرح می‌شود و شنیده شده بود که در دست پیگیری و رفع است. انتظار می‌رفت مسوولان از جمله آبفا دزفول با فوریت آن را حل کنند.

به هیچ عنوان ۶۰ درصد فاضلاب وارد رودخانه نمی‌شود

حسین سعادتی فر مدیر آبفای دزفول  اظهار کرد: طی بازدید‌های متعدد و کارشناسی‌های دقیق صورت گرفته به هیچ عنوان ۶۰ درصد فاضلاب به رودخانه دز سرازیر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر دزفول در دو نقطه کوی زیباشهر و پارک مهرگان بعد از پل غدیر فاضلاب سنتی وارد رودخانه دز می‌شود، افزود: در این دو نقطه از طریق جداول روباز سنتی شهرداری فاضلاب به سوی رودخانه دز هدایت میشود لذا وظیفه پاسخگویی در این خصوص بر عهده آبفا نیست.

سعادتی‌فر با تاکید بر اینکه در غرب رودخانه دز هیچگونه ورودی فاضلابی وجود ندارد، تصریح کرد: طی بازدید‌های متعدد کارشناسان آبفا و تکنسین‌های پادگان زرهی ایستگاه پمپاژ فاضلاب و خطوط انتقال به صورت کامل بر مدار بهره برداری بوده و تاکید می‌شود با اجرای پروژه‌ای در سال گذشته به ارزش ۵۰ میلیارد ریال دیگر به هیچ عنوان فاضلابی به غرب رودخانه دز وارد نمی‌شود.

شبکه دفع فاضلاب خانگی در مناطق مذکور ایجاد نشده است!

یک کارشناس شهرداری گفت: در مناطق زیباشهر و پارک مهرگان دزفول فاضلاب شهری ایجاد نشده است و آب‌های سطحی و فاضلاب‌های خانگی وارد جداول روباز شهرداری شده و به رودخانه هدایت می‌شوند. اداره آب و فاضلاب وظیفه دارد فاضلاب‌های خانگی را جمع کند تا به کانال‌های ایجاد شده برای دفع آب‌های سطحی وارد نشوند.

آبفا خوزستان متعهد به انجام طرح جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز شد

علیرضا خردمند فرماندار ویژه شهرستان دزفول هفته گذشته نیز با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده برای رودخانه دز و برداشت آب غدیر از این رودخانه گفته بود: در سفر استاندار خوزستان به شهرستان که طی روز‌های گذشته انجام شد، شرکت آب و فاضلاب استان متعهد شد طرح کامل فاضلاب زیباشهر دزفول به منظور جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز را به قید فوریت عملیاتی کند.

منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • لیگ‌برتر فوتسال ایران در حال پوست‌اندازی است
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ساخت وسایل لوکس از پوست هزاران تمساح در کارخانه‌ (فیلم)
  • پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه
  • چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)
  • تقویت کننده موی مردانه
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری