Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقدمه

اگر کمی در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشید حتماً نام کلمه دامیننس بیت کوین را شنیده‌اید. منظور از دامیننس بیت کوین سهم بازار بیت کوین است و به عبارت بهتر سهم بازار بیت کوین از کل ارز های دیجیتال را دامیننس بیت کوین می‌گویند. حجم دارایی موجود در بازار ارزهای دیجیتال بیشتر روی بیت کوین سرمایه‌گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر وقت که این مقدار سرمایه روی بیت کوین کاهش یابد و به سمت سرمایه‌گذاری روی سایر ارزهای دیجیتال برود، در اصطلاح می‌گویند دامیننس بیت کوین کاهش یافته است. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم و نحوه استفاده از آن برای پیش‌بینی بازار موقع خرید اتریوم، بیت کوین و سایز رمز ارزها با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

دامیننس یا سهم بازار بیت کوین چیست؟

دامیننس در زبان انگلیسی به معنای تسلط است. وقتی از دامیننس بیت کوین صحبت می‌کنیم منظورمان میزان تسلط سهم بیت کوین بر کل بازار ارزهای دیجیتال است. البته اصطلاح دامیننس مختص بازار ارزهای دیجیتال نیست و در بازار سهام یا فارکس نیز استفاده می‌شود.

در واقع دامیننس بیت کوین شاخصی است که با آن میزان سهم بازار بیت کوین نسبت به آلت کوین ‌ها سنجیده می‌شود. وقتی که میزان سرمایه موجود در کل بازار ارزهای دیجیتال روی بیت کوین بیشتر شود، می‌گویند سهم بازار بیت کوین یا دامیننس بیت کوین بیشتر شده است.

به عنوان مثال فرض کنید کل سرمایه موجود در بازار ارزهای دیجیتال 100 میلیون دلار باشد. وقتی شاخص دامیننس عدد 65 را نشان می‌دهد، یعنی 65 میلیون دلار از کل سرمایه موجود در بازار ارزهای دیجیتال روی بیت کوین سرمایه‌گذاری شده و 35 میلیون مابقی دارایی روی آلت کوین‌ها سرمایه‌گذاری شده است.

حال چرا این شاخص برای ما مهم است؟ افزایش شاخص دامیننس بیت کوین نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران برای سرمایه گذاری روی بیت کوین است و وقتی این شاخص کم می‌شود، یعنی سرمایه‌گذاران بیشتر علاقه دارند روی آلت کوین‌ها سرمایه‌گذاری کنند. در نتیجه با بررسی این شاخص می‌توان میزان رشد قیمت بیت کوین نسبت به آلت کوین‌ها را تشخیص داد. وقتی دامیننس کاهش می‌یابد، سیگنالی برای افزایش قیمت آلت کوین‌ها است. در واقع این شاخص یک معیار برای بررسی بازار توسط معامله‌گران رمزارز‌ها است که می‌تواند در پیش‌گویی و پیش‌بینی قیمت استفاده شود. یعنی تریدر‌های ارزهای دیجیتال وقتی می‌بینند که سهم بازار بیت کوین افزایش یافته، سرمایه خود را بیشتر روی بیت کوین قرار می‌دهند و وقتی می‌بینند که سهم بازار بیت کوین کاهش یافته است، سرمایه خود را به اتریوم و سایر آلت کوین‌ها انتقال می‌دهند.

مقایسه سهم بازار بیت کوین از کل ارزهای دیجیتال

برای اینکه بخواهید سهم بازار بیت کوین را نسبت به آلت کوین‌ها مقایسه کنید، می‌توانید به سایت coin360.com مراجعه کنید.

در این سایت همان‌طور که در شکل بالا مشاهده می‌کنید، می‌توانید قیمت‌‌ها را به صورت لحظه‌ای و مقایسه‌ای بر مبنای ریال ببینید. همان‌طور که در تصویر مشاهده می‌کنید، سهم بازار بیت کوین از کل ارزهای دیجیتال حدود 42 درصد است. این عدد نشان‌دهنده این است که دامیننس آلت کوین‌‌ها بیشتر از دامیننس بیت کوین است. در این شرایط رشد قیمت آلت کوین‌‌ها بیشتر از بیت کوین است.

این مورد حتی از مقایسه قیمت صرافی های ارز دیجیتال نیز مهمتر است!

اگر در منو‌‌های بالای سایت روی منوی chart کلیک کنید، نمودار‌‌های مختلف ارز دیجیتال مورد نظر را نشان می‌دهد. نمودار اولی نمودار قیمت است.

نمودار دوم مانند شکل زیر به شما نمایش داده می‌شود. این نمودار حجم کل خرید یک رمزارز را به صورت دلاری یا به صورت درصدی از کل رمزارز‌‌ها نشان می‌دهد. بازه زمانی این نمودار را می‌توانید یک روزه، 7 روزه، 1 ماهه، 3 ماهه و همچنین یک ساله مشخص کنید. تصویر زیر، نمودار سهم چند رمزارز مهم بازار را با رنگ‌‌های مختلف در یک سال اخیر نمایش می‌دهد.

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، بالاترین سهم از بازار را بیت کوین به خود اختصاص داده است. اگر می‌خواهید بیشتر در مورد دامیننس و استفاده از آن در تحلیل بازار و قیمت ارزهای دیجیتال بدانید، می‌توانید مقالات مرتبط با این موضوع را در سایت رمزارز نیوز مطالعه کنید.

همان‌طور که در گفته شد، منظور از دامیننس بیت کوین مقدار سهم بازار بیت کوین به کل بازار ارزهای دیجیتال است. دامیننس یک معیار بسیار مهم برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازار رمزارزها است. البته تنها با یک معیار دامیننس به تنهایی نمی‌توان بازار را تحلیل کرد اما هر معامله‌گر یا سرمایه‌گذاری حتماً این معیار را برای رمزارزی که می‌خواهد روی آن سرمایه‌گذاری کند یا ترید انجام دهد، بررسی می‌کند.

برای تحلیل قیمت یک ارز دیجیتال علاوه بر دامیننس از ابزار‌‌های تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال نیز استفاده می‌شود. برای شناخت این ابزار‌‌ها می‌توانید به سایت رمزارز نیوز مراجعه کنید و مقالات آموزشی متعددی که در این زمینه منتشر شده است را مطالعه نمایید.

این مطلب رپرتاژ آگهی است و توسط تیم تحریریه اقتصاد آنلاین تهیه نشده است.

پربیننده ترین ثبت نام سایپا ( آخرین فرصت ) سهمیه بنزین کارت‌ سوخت می سوزد؟ غافلگیری وزیر نفت از حضور سرزده رییسی + فیلم همه چیز درباره وام ضروری بازنشستگان / چه کسانی در اولویت دریافت هستند؟ از بین بردن جرم دندان بدون نیاز به دندان‌ پزشک

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیت کوین ارز های دیجیتال بازار ارزهای دیجیتال همان طور سرمایه گذاری روی بیت کوین بیت کوین آلت کوین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۰۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

در ادامه روند کاهش دو روز گذشته، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۴۰۰۰ واحدی، در کانال دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد ایستاد.

به گزارش ایسنا، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را بدون نوسان آغاز کرد و در پایان معاملات، شاخص کل بورس اوراق بهادار ریزشی ۴۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان شاخص کل هم‌وزن با رشد اندک، به ۷۵۰ هزار واحد رسید.

در بازار امروز ۲۹۵ هزار و ۲۵۹ معامله به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد و ۳۲ میلیون تومان انجام شد

سه نماد فملی، فولاد و کچاد بیشترین تأثیر را در شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد شستا، ذوب و فملی نیز پرتراکنش ترین نمادهای بازار بورس بودند.

گفتنی است؛ حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۲۴۶ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

اما شاخص کل فرابورس رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه خودرو رسید و پس از آن بیشترین حجم معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • روند نزولی بیت کوین آغاز شد؟
  • نزول بیت‌کوین و اتریوم / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است